Garantie

Uw factuur is uw garantiebewijs, zorg ervoor dat u deze goed bewaart. De factuurdatum is ook de ingangsdatum van de garantie.

Garantie en reparaties

Thebalancewheel.nl geeft 6 maanden garantie op mogelijke fabrieksfouten die normaal gebruik maken van het hoverboard belemmeren. Er wordt daarom geen garantie gegeven op extra`s zoals bluetooth, afstandsbediening en ledlichten. U kunt een garantieclaim binnen deze termijn aanmelden via info@thebalancewheel.nl. We nemen dan contact met u op. Thebalancewheel.nl vericht de reparaties zelf. Uw hoverboard hoeft dus niet terug gestuurd te worden naar de leverancier en kan hierdoor veel sneller weer retour gestuurd worden. Indien de reparatie onder de garantievoorwaarden valt (die hieronder staan beschreven) dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Indien de reparatie niet onder garantievoorwaarden valt nemen wij vóór de reparatie contact met u op over de reparatiekosten.

Garantie vervalt wanneer blijkt dat;

 • Dat u zelf geprobeerd hebt het hoverboard te repareren en hierdoor mogelijk systeemfouten en andere schade hebt veroorzaakt of hebt verergerd.
 • Als blijkt dat u zich niet aan adviezen hebt gehouden die in de meegeleverde handleiding staan beschreven.
 • Op het moment dat er onverwachte schade is ontstaan, door de gebruiker zelf, bij zware belasting, bij zware trillingen (het rijden op een oneven ondergrond), slijtage, een botsing met iemand of een voorwerp of waterschade. 
 • Dat er andere schade is ontstaan die niet gerelateerd is aan het productontwerp, de techniek, fabricagefouten of kwaliteitscontrole.
 • Dat het defect is ontstaan door typische slijtage, overmatig gebruik, waterschade en schade als gevolg van extreme weersomstandigheden.

 

Veel gestelde vragen

Mijn hoverboard trilt tijdens het op- of afstappen, wat nu?
Het kan soms voorkomen dat een hoverboard trilt. Dit gebeurt meestal tijdens het op- en afstappen van het board en is geheel normaal. U hoeft zich hier dus geen zorgen over te maken. Om trillingen te voorkomen is het belangrijk dat beide delen van het hoverboard recht staan. Het op- en afstappen van het hoverboard dient zo ontspannen mogelijk te gebeuren. Zodra je aan het board gewent raakt zul je merken dat het board niet meer trilt en merk je ook dat je dit zelf kunt opwekken. Onthoud dat het op- en afstappen het moeilijkste van het rijden op een hoverboard is en dat dit het meeste tijd in beslag zal nemen om onder de knie te krijgen.
Hoe stap ik op mijn hoverboard?
Zet je Hoverboard op een vlakke en stabiele ondergrond. Stap met één voet (als je rechts bent dan is dit de rechter voet, anders de linker voet) op de rubberen voetpad en leun met je gewicht op de andere voet. Aan te raden is om je beide voeten tegen de wielkassen van het Hoverboard te plaatsen. Zo sta je beter in balans. Stap vervolgens met je andere voet op het Hoverboard en vind de juiste balans. Het is belangrijk om goed rechtop te staan en recht vooruit te kijken, als je tenen iets over rand van het Hoverboard komen weet je dat je precies goed staat. Door jezelf in het begin ergens aan vast te houden kun je het op- en afstappen van je Hoverboard goed onder de knie krijgen.
Hoe stap ik van mijn hoverboard?
Het afstappen gebeurt precies andersom als het opstappen. Je stapt achteruit af, eerste met 1 voet waar je gewicht op leunt en vervolgens stap je af met je andere voet. Het is belangrijk om altijd achteruit af te stappen. Als je vooruit afstapt heb je kans dat het Hoverboard accelereert en je mogelijk ten val komt. Soms heb je de instinct om van het board af te springen, maar probeer dit te vermijden en doe het zo gecontroleerd mogelijk. Je zal voorkomen dat je krassen op je hoverboard krijgt en je jezelf mogelijk verwond.
Hoe kan ik het beste op mijn hoverboard staan?

Tijdens het rijden op je hoverboard is het belangrijk dat je zo breed mogelijk (met beide voeten tegen de wielkassen van het hoverboard aan) op het hoverboard staat. Je staat nu het meest stabiel en de sensoren in de drukpads zijn hier het meest gevoelig. In de onderstaande afbeelding wordt geïllustreerd hoe je het best op het hoverboard kunt staan.

Mijn hoverboard rijdt niet meer zo lekker na een val, wat nu?

Tijdens een crash met je hoverboard kan het voorkomen dat de gyroscopen (sensoren) op je hoverboard in de war zijn en niet meer weten wat waterpas is. Dit kan herstelt worden door je hoverboard opnieuw te kalibreren (resetten). Het is belangrijk dat het hoverboard tijdens het resetten op een geheel vlakke ondergrond geplaatst wordt (cruciaal).

Resetten hoverboard:

 1. Zorg ervoor dat je hoverboard uitstaat.
 2. Zet je board helemaal recht, beide wielen recht.
 3. Druk de aanknop ongeveer 5 seconden in.
 4. Na ongeveer 5 seconden hoor je een piepgeluidje en gaan de koplampen knipperen. Je hoverboard is nu gereset.
 5. Zet je hoverboard uit.
 6. Zet je hoverboard opnieuw aan, je hoverboard rijdt nu weer goed.